Vatusticks informatie

Sinds 2011 heeft van Tuijl een dochteronderneming, Vatusticks BV, die de import van tonkinstokken en splitbamboe voor haar rekening neemt. Hierdoor kan van Tuijl voor een concurrerende prijs- en kwaliteitsverhouding producten in de markt zetten.

Tonkinstokken zijn bamboestokken van 60cm tot 625cm varierend in diameters van 05/07mm tot 30/35mm, voor ondersteuning van laanbomen, sierbomen, parkbomen, containerbomen, vruchtbomen, kuipplanten zoals Tibouchina, Solanum, Abutilon, Lantana, Bougainvillea klimplanten zoals Clematis, Hedera, Passiflora,Lonicera, Wisteria, klimmend kleinfruit zoals druif, framboos, kiwi, braam en diverse planten zoals Ficus, Schefflera.

Bindartikelen voor de boomkwekerij, Toptreeclip, voor het efficient aanbinden van oculaties en boomtoppen. Van Tuijl is exclusief dealer van de Toptreeclip.


Bindbuis in diameter 2,5mm 3,0mm 3,5mm 4,0mm 4,5mm 5,0mm 5,5mm en 7,0mm, in de kleuren zwart, groen en geel leverbaar.

Splitbamboe gepunt van 15cm tot 90cm varierend in diameters van 3,0mm tot 7,0mm, en in de kleuren naturel, bruinwax, groenwax, lichtgroen geverfd, donkergroen geverfd, bruin geverfd, voor ondersteuning van groenteplanten zoals tomaat, en komkommer, potplanten zoals Ficus, Hortensia, Begonia, Schefflera,  Orchideeen zoals Phalaenopsis, Cymbidium, klimplanten zoals Clematis, Hedera en Passiflora en voor Pelargonium Zonale hanggeraniums. Afwijkende maten en kleuren op aanvraag leverbaar bij vatusticks@vth.nl

Bamboebogen. Wij leveren bamboe bogen van rond gefreesde bamboe in de hoogtes 15cm, 20cm, 25cm, 30cm, 40cm, 45cm, 50cm, 55cm, 60cm, 70cm. Standaard kleur in bruin of donkergroen met wax-coating. de 2 onderkanten zijn gepunt. Van Tuil is exclusief patenthouder van de toepassing van Bogen Cascade en paraplu vormen.

Bamboebogen O-vorm. De specificaties zijn gelijk aan de cascade, alleen de vorm is rond in plaats van recht.

Bamboebogen waaier. De waaier heeft meerdere platte strips. Hierdoor ontstaat een regenboog effect.

Clipsticks van 40cm tot 70cm in de kleuren bruinwax en donkergroen geverfd. Een clipstick is een gepunte splitbamboe stok met 1 of 2 voorgemonteerde clips. De toepassing is voor het gebruik voor het aanbinden van Phalaenopsis orchideeen. Voordelen zijn, prettige verwerking, uniformiteit, professioneel uiterlijk, en kostenbesparing ivm een snellere verwerkbaarheid. Clipsticks is een gepatenteerd product welke in eigendom is van Vatusticks BV, van Tuijl Haaften.

Plantrekken, bamboerekken van 40cm tot 100cm worden gemaakt van 2 of 3 tonkinstokken. Hier worden gaatjes in geboord, en splitbamboestokken door gestoken. Hierdoor ontstaat een rek, in de kleuren naturel, bruinwax, groenwax, voor ondersteuning van  potplanten, orchideeen zoals Phalaenopsis, klimplanten zoals clematis en hedera. Afwijkende maten en kleuren op aanvraag leverbaar bij vatusticks@vth.nl

Orchideeklemmen en orchideehaken in diverse maten en kleuren uit voorraad leverbaar.